2016. február 14., vasárnap

Hogyan működik jól egy párkapcsolat?

Mikor is lehetne aktuálisabb egy kis beszélgetés a párkapcsolatokról, ha nem Valentin napon? Sosem szerettem ezt a napot, és nem is "ünnepeljük". Hogy miért? 

Mi 8 éve vagyunk együtt. Jóban, rosszban. Voltak hullámvölgyek, sírtunk együtt és nevettünk a butaságainkon és a sikereinken. Sokat küzdöttünk a kapcsolatunkért és az életünkért. Rengetek pár mellé sodort az élet, voltak akik 1-2 hónapot töltöttek együtt, voltak akik 1-2 évet és vannak olyanok, akik legalább annyi idősek mint mi, mert megtalálták egymást és a harmóniát. Akadtak olyanok, akik megkérdezték, hogy hogyan csináljuk? Hogy bírjuk? Ez egy összetett dolog, de a válaszaim itt olvashatjátok.

---- Beszélgetés ---- 
Ez az alapja mindennek. Ahhoz, hogy működjön a kapcsolat nem csak a szépet és jót kell látni és mondani. Ha vannak problémák az igenis le kell ülni és tisztázni. Nem szabad hagyni, hogy felgyűljenek a rossz, esetleg egyik félnek nem tetsző dolgok, hanem azonnal jelezni kell, és közösen kell megoldást találni rá. 

---- Veszekedés ----
Kellenek a viták, veszekedések, az is színt visz a dologba, persze a jó értelemben. Azok a párok, akik nem vitáznak egyszer csak szakítanak. Hogy miért, mert nem beszélik meg a dolgokat - lásd előző - és egyszer csak az egyik fél kiadja az összes sérelmét, nem oldják meg a bajt és nem is akarják. Mennyivel könnyebb is odébb állni nem!? A másik fontos része, ha már egyszer lezajlott egy veszekedés és meg lehetett oldani a vita tárgyát, azt később nem szabad felhánytorgatni és odavágni a másiknak. Az a múlt, le van zárva.

---- Elmondani mennyire szereted ----
Az idő múlásával a rózsaszín felhő is halványodik valamennyit. Ez így is van rendjén, viszont nem szabad elfelejtkezni arról, hogy elmondjuk a másiknak mennyire is szeretjük. 

---- Csókolózás ----
A kapcsolat elején állandóan csak egymáson csüngünk, és ahogy telik az idő egy gyors puszival elintézünk mindent. De kell a romantika, kell a simogatás, kell az összebújás, kellenek a csókok.

---- Időt szakítani egymásra ---- 
A rohanó mindennapok alatt hajlamosak vagyunk befásulni. Munka után hazaérve jön a napi rutin, számítógép vagy tv. Hahó itt vagyok én is!? Nem csak a problémákat kell megbeszélni, hanem a napi dolgokat is. Jól esik elmondani milyen volt a napunk, és a máiknak is, ha megkérdezzük és MEGHALLGATJUK. 

 ---- Időt adni egymásnak ----
Nem kell a nap 24 óráját együtt tölteni, még akkor sem ha együtt éltek. Mindenkinek igénye van egy kis önidőre. Hogy el tudjon mélyülni a saját kis világában. Hagyni kell teret a másiknak. 

---- Nem csak Valentin napon kell szeretni egymást ----
Igazából ezért is nem ünnepeltük ezt a napot. Hisz minden együtt töltött nap ünnep, és minden nap szeretjük egymást.


Azért a vasárnapi ebédnél gyújtunk egy gyertyát és eltöltünk egy romantikus délutánt. Ti mit terveztek a mai napra?





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése