2016. május 3., kedd

Mit csináljunk hétvégén? - Debrecen

A hétvégén rendezik meg a nagy tavaszi Mihály napi vásárt Debrecenben. Azoknak, akik imádják a forgatagot, a nézelődést, a különböző kultúrájú árusokat, a kincsvadászatot és alkudozást, életében legalább egyszer kötelező ellátogatni az eseményre. Minden évben kétszer, május 8 és október 8 környékén rendezik meg az egész hétvégés eseményt.



Csak egy kis kedvcsináló:
Az árusok száma évről-évre növekszik, a tavaly őszin elérték az 1000-t, melyből 200 kézműves portékát kínált. A két napos rendezvényen körülbelül 250-300 ezren látogatnak el. Készítettem egy térképet, hogy szemléltesse a méreteket. Olyan 3-3,5 km hosszan, az út mindkét oldalán tart a kipakolás. A közép tájon két oldalra egy-egy utcában vannak a kézművesek és ízek pavilonjai.



A gigantikus méretének köszönhetően érdemes kényelmes ruházattal és birka türelemmel készülni, hisz gyakran sodor az "ár" magával. Étel-ital téren nincs hiány, ami egy igazi vásárban elképzelhető, azt itt meg lehet találni. Garantáltan senki nem megy haza üres hassal és kézzel. 
Mióta mi Debrecenbe költöztünk talán egyszer hagytuk ki ezt a számomra "piros betűs ünnepet". Általában úgy készülünk, hogy nem tűzünk ki célt, mit szeretnénk és ilyenkor szoktunk igazi gyöngyszemekre lelni. A lakásunkba török szőtt, nem ragasztott szőnyeget itt találtunk a bolti ár töredékéért. De kitűnő agynemű huzatot, lepedőt és bőr övet is találtunk már fillérekért. A Füredi kaputól szoktuk kezdeni, ott bőven lehet alkudozni. A Doberdó felőli részenre is érdemes kisétálni, az árusok ott is kedvezően kínálják portékájukat. A középső részen azért belel lehet szaladni egy-egy drágább kipakolásba, ami árban utóléri a nagyobb üzletekét, de ezért érdemes mindent megnézni. 

A 2015. ősz nagyvásár képeit ITT nézhetitek meg. Egyéb érdekességeket és még több képet pedig ITT találtok.

Az útszakasz teljes terjedelmében le van zárva, csak gyalogos forgalom megengedett, még a biciklit is le kell rakni. Parkolni bőven lehet a közeli társas házat és bevásárló központ parkolójában.


Aki erre jár, garantáltan nem fog csalódni! Gyertek el a sokadalomra! :)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése