2016. szeptember 12., hétfő

Hogyan készítsünk őszi asztaldíszt?

Hűha, épp most nézetem vissza, hogy jó rég volt barkácsolós bejegyzés. Még anyák napja előtt, és akkor is csak inspirációs képválogatás. Ejnye-bejnye, gyorsan pótolom. Nyáron nem nagyon voltam alkotó kedvemben, még képet se nagyon festettem, inkább olvastam. Ilyenkor, viszont, mikor elkezd potyogni reggelente a fejemre a gesztenye a buszhoz sietve, valahogy az ötletek is kopogtatnak a fejembe. Ígyhát fel is kerekedtem és beszereztem az alapanyagokat, valamint a legutóbbi szülői látogatás alkalmával egész kis listával érkeztem haza, mi mindent kell hozni a nagy őszi alkotásokhoz. 
Minden évszakban van valami kis asztaldísz az étkezőasztal közepén. Ősszel pedig legszívesebben hetente variálnám, vagy telepakolnám az asztalt, hisz annyi színes gyümölcs és termés van, amit lehet gyűjteni. Ami állandó, az egy gyertya. Mellé, mivel rengeteg színes virág van egy vázát gondoltam ki, aminek az alapötletét a Pinteresten láttam.
Amire szükség van:
egyenes, hosszúkás befőttes üveg, akril festék, gyertya, csomagolópapír, ragasztópisztoly, olló, kötözőmadzag, ecset, termések, lenvászon agyag, 2 db arany gomb, 1 cm-es akácfa korong. 

A képeken több dolog is van, amit nem használtam fel, és van olyan, ami lemaradt róla, na de ilyen az alkotás, ahogy adja magát. Hisz van olyan, ami elgondolva nagyon jól mutatott, de sajnos kivitelezhetetlen. Valamint van olyan is, hogy még egy kis pluszt tervezek, de rájövök, hogy nem is igényli, mert így tökéletes a végeredmény. 

Ami lett belőle: 
Egy fehér tömbgyertya lesz most az egyik központi része az asztaldísznek. Piros, gyűrött anyagú csomagolópapírból vágtam ki egy juharfa levelet. (Erre nem készítettem sablont, csak megrajzoltam, de a google-ba beütve lehet találni bőven.) Mivel túl pirosnak találtam egy kicsit befestettem akril festékkel, hogy ősziesebbnek hasson. Száradás után egy pötty Technokollal rögzítettem a gyertyához és 3-szor áttekertem fehér kötöző zsinórral (ez épp ilyen gyertya kanóc szerű), majd egy masnit formáltam a végéből. Végül az alátét egy akácfa korong lett, amit évekkel ezelőtt vágattam apósommal mikor a téli tüzelőt vágták össze. "Majd jó lesz valamira" alapon, és tessék, na ugye!
A másik fő attrakció pedig egy bagoly váza befőttes üvegből. Ehhez nem kell más, mint egy kb. 7 dl-es, egyenes befőttes üveg, amit lekentem bordós-lilás fényes akril festékkel. Majd ugyanezzel a színnel 4 db birsalma fa levelet és 2x3 vászonból kivágott kört is. 
A körök legyenek 1-1 mérettel fokozatosan kisebbek. (Lehet másfajta levél is, csak arra figyeljetek, hogy vastagabb, erősebb legyen.) Csűrének ugyancsak vászonból vágtam háromszöget, majd mint a szeme közepének választott gomb, ez is arany színű lett. (Ez is akril festékkel.) A száradás után már csak össze kellett ragasztani ragasztó pisztollyal és mehetnek is bele a szép őszi virágok. Nekem most csak fehér rezgőke volt itthon, így az került bele. 

A baglyot is egy akácfa korongra ültettem, a gyertyát tettem mellé, plusz még két kisebb tököt és terméseket. Az egész egy lenvászon alap kis terítőre került.

 Ez lett a mi kis őszi asztaldíszünk, remélem tetszik Nektek is. Ti szoktatok ilyesmit készíteni?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése