2016. augusztus 2., kedd

Mit csináljunk otthon a szabadság alatt?

A karácsonyi szabadság után pár hét múlva már a nyári "nagy" kéthetes szabadságot várjuk a legjobban. Mikor közeledik az időpont már vágjuk a centit és fájdalmasan lassan telnek a napok. A szabad napok pedig olyan gyorsan repülnek el, mint máskor egy óra az irodában. 
Most sikerült úgy összeszervezni a nyaralást a szabadság alatt, hogy itthon is töltünk pár napot pihenéssel és megyünk is pár napot országot-világot látni. 

Az otthon nyaralás is lehet nagyon szórakoztató és pihentető, sőt ha belegondolunk még szükségünk van ilyen napokra is. Erre hoztam ma 7 + 1 ötletet, hogy mivel üthetjük el az időt úgy, hogy ki se mozdulunk a lakásból. 

1. Villás reggeli minden nap
A hétköznapok során túlságosan lusta vagyok reggel azért korábban kelni, hogy meleg, villás reggelit készítsek magunknak. Inkább valami gyorsan és könnyen elkészíthető és tápláló reggelivel indítom a napot. De ilyenkor nyugodtan felkelünk, szépen megterítünk és készítek egy omlettet (amiről már itt írtam korábban) ham & eggs-et vagy amerikai palacsintát. Egy kis kényeztetés már reggel is jár.

2. Ebéd vagy vacsora a teraszon
Ha van erkély vagy terasz a lakáshoz akkor mindenképp szánjuk oda az időt kint megteríteni és nyugodtan elfogyasztani az ebédet vagy vacsorát a friss levegőn. Ha egész nap csak be vagyunk zárva az irodába jól esik kihasználni a lehetőséget és a szabadban enni. De remek ötlet lemenni a közeli parkba és piknikezni a fűben. 

3. Délutáni szieszt
Ha épp a nagy forróságra esik a szabadságunk, akkor délután, mikor amúgy sem szabad a napon égetni magunkat pihenjünk le egy kicsit. Ezt is olyan ritkán tehetjük meg. Dobjunk be egy filmet, engedjük le a redőnyöket és pihenjünk. :)

4. Én idő

Ne felejtkezzünk meg ilyenkor sem önmagunkról. Kell egy kis idő, amit csak magunkra fordítunk. Olvasás (ajánló), arcpakolás (ajánló), egy kád víz és relaxáció? Mindegy, a lényeg, hogy ne sajnáld az időt magadra fordítani! Ez is kell a kikapcsolódáshoz, a feltöltődéshez, hogy újult erővel vágj bele a munkába. 

5. Amiket elterveztél, avagy "majd ha szabin leszek"
Ha már unom a passzív pihenést - márpedig nekem 1 nap kevés, de 2 már túl sok - , akkor előveszem a kis listám, amire év közben gyűjtöm a teendőimet, hogy mit fogok megcsinálni szabi alatt. Ilyen például a kabátok átmosása, konyha kifordítása, szekrények rendberakása, ruhák rendszerezése, válogatása meg hasonlók. Olyan dolgokra gondolok, amiket hétköznap nincs idő vagy kedv megcsinálni, és a hétvégéken nem ezt veszem előre a listán. 

6. Új receptek kipróbálása
Bizony a receptek között is van olyan, hogy na majd egyszer, ha sok időm lesz. Vagy azért, mert összetett, vagy mert olyan alapanyagok kellenek hozzá, aminek a beszerzése egy kis utánajárást igényel, vagy mert csak frissen jó elfogyasztani. Ilyenkor ráérünk kísérletezni. Ki tudja lehet rálelünk egy olyan fogásra, amit szívesen fogunk gyakrabban készíteni. 

7. Játék nem csak gyerekeknek
Nagyon szeretem a kártya és társas játékokat. A pihenésbe beiktathatunk egy kis szórakozást is. Lehet ketten vagy baráti társasággal. Készítsünk hűsítő koktélokat, rakjuk be a kedvenc zenéinket és máris indulhat az uno party. 

+1 Készülni a kirándulásra
Ha megyünk valahova én már előre szeretek tájékozódni az időjárásról, az útvonalról, a látnivalókról és hogy mit is érdemes a környéken megnézni. Szeretem összeírni, hogy mit hol találunk, mikor van nyitva, mennyi a belépő. Megnézem a helyi jellegzetességeket, szokásokat és ételeket. Mit, hol érdemes megkóstolni. Valamint nem meglepő módon szeretek listát készíteni, hogy mit pakoljak mindenképp oda, mert e nélkül valami biztosan itthon marad. 

Ti mit csináltok a szünet alatt?


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése