2016. január 4., hétfő

Hogyan vágjunk újult erővel az új évbe?

Minden új év kezdetén leülök csendben a kanapéra, egy csésze finom teával, kezembe veszem a megtelt naplómat és végiglapozom mi is történt az év során. Minek örültünk, miket vásároltunk, hol jártunk, és miért voltam szomorú. Átnézem az éveleji terveket és kipipálom, miket sikerült megvalósítani. Amiket nem sikerült, azokat átgondolom, hogy miért nem, és hogy szeretném-e még, ha igen, az idei listára is felkerülnek.


Van egy jól bevált taktikám a céljaim eléréséhez, azt most megosztom veletek, hátha Nektek is beválik. A naptáram legvégére egy üres oldalra felpingálom gyöngybetűimmel, hogy "Szeretnék lista". Nem kívánság lista, hanem szeretnék lista, mivel ezeket a dolgokat, amik felkerülnek nagyon-nagyon szeretném elérni, és lehetőség szerint mindent meg is teszek, hogy megvalósuljanak. (Nem a csodában bízva várom a sült galambot!) Hogy biztosra menjek, és mantrázzam magamba a dolgokat a pénztárcámba is teszek egy példányt a listáról, hogy mindig velem legyen. Lehet, hogy furcsán hangzik, de eddig működik. 

Néha előfordul velem is, hogy elégedetlenkedem. Nem vagyok irigy, szerencsére már elég korán rájöttem, hogy irigykedéssel nekem nem lesz több, és én sem leszek több, sőtt..! Ezért együtt örülök másokkal. Ismerőseim, barátaim sikerei inspirálnak, hogy én is elérjem a saját sikereim. Ettől függetlenül megesik, hogy kicsúszik a számon, hogy nekem miért nem... aztán van aki észhez térítsen, vagy magamtól is rájövök, majd újult erővel előveszem a listám, és megpróbálom a lehetőségeket átgondolva, mindent beleadni a céljaim eléréséhez. Higgyétek el, ha ki tudjátok űzni azt a bizonyos zöld szeműt, akkor sokkal jobban tudtok koncentrálni a listátok pontjaira.

Egy másik hasznos dolog, a boldogság üveg. Egy befőttes üvegbe kell dobálni, egy cetlin feljegyzett jó pillanatokat, olyan dolgokat, amik boldoggá tettek az év során. A kis öröm is öröm, bátran fel lehet írni a legapróbb dolgot is, ami megnevettetett. Vannak olyan időszakai az évnek, amikor végképp elsötétül minden, és nem látjuk a kiutat. Az ilyen alkalmakkor kell elővenni a boldogság üveget, és random húzni a cetlikből. A jó élmények felidézése garantáltan jobb kedvre derít és elzavarja a sötét fellegeket. 

Nektek van bevált trükkötök a vágyaitok elérésére?


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése