2016. július 6., szerda

Mit tanultam a mesékből? - Felnőtt fejjel

Vannak napok, mikor legszívesebben visszamennék a gyermekkorba, mikor gondtalanul, a hétköznapi gondok-bajoktól mentesen, boldog tudatlanságban éltem a kis mindennapjaim és nem volt más dolgom, mint játszani és mesét nézni.
Ezt valószínűleg - míg fel nem találják az időgépet – nem tudom többet megtenni, de azért kikapcsolódásként, amikor lehet,  a mai napig mesét nézek. Ezeken a történeteken nőttem fel, és ma már teljesen mást látok benne, mint 10 évesen, más tanulságokat vonok le.

Vannak olyan dolgok, amit hiába mondunk egy 10 évesnek, nem érti még, lehet, hogy ez is a lényege a meséknek…. hm… beléd rögzül, de majd csak akkor jössz rá a lényegre, ha idősebb és bölcsebb leszel. Nem? 


Szerintem nincs olyan ember, aki ha bekerül a "mókuskerékbe", azaz a munka-pénz-lakás-kaja-élet véget nem érő körforgásába ne kezdene el azon gondolkodni, hogy hogyan is lehetne könnyebben, több pénzhez jutni. (Persze csakis és kizárólag tisztességes keretek között.) Én is sokat ábrándozok egy saját vállalkozás beindításán, és igyekszem a dolgokat ésszerűbben rendszerezni, hogy minden kézben tartható legyen.


Észre vettétek már, hogy vannak olyan emberek körülöttünk, akik energia vámpírok és vannak energia adók. Legyen az családban, baráti körben vagy munkahelyen. Vannak, akiktől csak a negatív dolgokat kapjuk, és ez ránk is lehangoló hatással van. Ezért ezekhez az emberekhez szeretettel és megértéssel kell fordulni, a pozitív, jó dolgokat átadni, csak ügyeljünk rá, hogy a rosszat ne vegyük át tőle.  

Ez a kedvencem mind közül, és gyakran visszhangzik is a fejemben. Főleg a légy bátor rész. Hamupipőkétől ezekkel a sorokkal búcsúzott az édesanyja, és e szerint is élte életét..... és jött el érte a herceg....  na, de most nem ez a lényeg. 
Légy bátor:
- tovább lépni, 
- elengedni,
- elérni, 
- kiállni magadért, 
- megvalósítani az álmaid...
Egyszerűen, csak végy egy nagy levegőt, és tedd meg az első lépést. Persze kedvesség is kell hozzá, ha szeretettel fordulsz másokhoz, meglátod viszonozzák. Sajnos olyan világban élünk, ahol az emberek teljesen elidegenedtek egymástól, de ha csak egy mosolyt is küldesz feléjük, visszamosolyognak, meglepetten, de visszamosolyognak. 

Belle a különc, okos, álmodozó lány, aki tudja, hogy több van benne, mint hogy egy hiú majom felesége legyen. Röviden így tudnám összefoglalni a lényeget. Hidd el, hogy Te is különleges vagy, merj nagyot álmodni és merd felvállalni magad. Ne hajolj meg a társadalmi "normának", mert nem mindenkinek áll jól ugyanaz a nadrág. Találd meg a stílusod, az egyéniséged és önmagad. És akkor majd észreveszed azt is ami mindig is az orrod előtt volt, mert meglátod a belsőt is a külső mögött. Akárcsak Belle. 


A testvér igenis a legfontosabb dolog az életben. Lehet, hogy sokat veszekedtek, lehet, hogy nem találjátok meg könnyen a közös hangot, de hidd el, hogy mindig melletted lesz ha szükséged lesz rá, és persze Te is ott leszel neki. Ezt ne felejtsd el!  

Hogy is tudnánk túlélni a szürke hétköznapikat e nélkül? Azért ne nézzetek bolondnak, nem szó szerint értem. De vannak olyan dolgok, amiket nem nagyon lehet ésszel megmagyarázni. Vannak olyan helyzetek, amikor érzed, hogy veled vannak az angyalkák és ha visszagondolsz, hogy ez rosszabbul is elsülhetett volna, rájössz, hogy valahol vigyáznak rád. Minden úgy lesz a végén, ahogy a legjobb, és ahogy annak lennie kell. Én hiszek benne!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése