2016. június 22., szerda

Mit kenek az arcomra?

Ha egy kis időt szeretnék magamban tölteni, magamra fordítani, akkor általában összedobok egy arcpakolást, kapcsolok egy kis zenét és pihenek. Ez kikapcsolt feltölt és még a bőröm is megszépül közben. Most megmutatom a kedven arcpakolásim. Semmi extrát nem használok, csak épp azt, ami otthon van, attól függően, hogy mit kíván a bőröm. Az alapanyagokat három csoportra osztottam, ezek közül lehet kiválogatni az aktuális bőrállapothoz legjobban passzolót. 


 „Vivő” alapok: ezek olyan dolgok, amik a bázist adják a pakoláshoz. Ebben oldom fel, keverem el a további szépítő hozzávalókat.

- tej: normál bőrre, táplál, hidratál, nem zsírosít
- joghurt: zsíros bőrre, összehúzza a pórusokat, hidratál és természetesen csillogóvá, nem zsírosan csillogóvá teszi a bőrt , segít megelőzni és eltűntetni a pattanásokat
- tejszín, tejföl: száraz bőrre, a legjobb hidratáló
- méz: minden bőrtípusra, nyugtató, gyulladáscsökkentő, segít az aknékkal szembeni harcban
- hidegen sajtolt növényi olajok: oliva, kukoricacsíra, kókusz, bármi, ami otthon van. Ezek is táplálnak s hidratálnak. Vitaminban gazdagok, és kiváló arctisztító, szennyeződés eltávolító.

„Hatóanyagok”: az alaphoz hozzáadva állagával vagy vitamin tartalmával adja meg az arcpakolás lényegét.

- gyümölcsök: szinte az összes gyümölcs tökéletes „hatóanyagnak” vitamin tartalmuk és bőrre való hatásuk miatt.  Én mindig szezonálist választok. Bármilyen „vivő” alappal kombinálható. Igazi jolly joker.
- zöldségek: ezekből is rengeteg használható, lereszelve még hámlasztó bőrradírnak is tökéletes, érdemes használat előtt utánuk olvasni, hogyan is viselkednek. Nem nagyon szoktam zöldséges pakolást készíteni.
- uborka: ezt azért veszem külön, mert az egyik kedvencem. Tele van vízzel (hidratál) és vitaminokkal (táplál) nyugtató, bőrpuhító, méregtelenítő, tisztító hatású, fiatalítja a bőrt, kisimítja a ráncokat
- élesztő: gyulladás csökkentő, ránctalanít, B1-, B2- és B6-vitaminben gazdag, ami megújítja, feszesíti a bőrt, a pattanások fő ellensége.

Radírozó anyagok: (kávézacca, zab, kukoricadara, búzadara) Segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában.

A leggyakrabban használt pakolásaim:

méz, joghurt, élesztő: ehhez a „szentháromsághoz” bármikor szívesen nyúlok. Ha nincs különösebb probléma a bőrömmel, ez a legjobb.

joghurt és uborka: az uborkát lereszelem, és kevés joghurttal elkeverem. Tökéletesen helyreállítja a bőröm, mikor nem tudja eldönteni, hogy most ontani akarja a zsírt vagy kiszárad a szemem alatt és az államnál.

méz és gyümölcs: a legédesebb páros. Az épp szezonálisra csapok le, a vitaminpótlás mindig kell.

-  olaj és zab vagy kukorica dara: mikor érzem, hogy ráférne egy kis radírozás ezzel dolgozom át a bőröm. Még testradírnak is kiváló.

Szeretitek az arcpakolásokat, van kedvencetek? 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése